Ett nytt kapitel!

Hejsan!
 
Igår gjorde vi de sista examensprovet. Själva proven har överlag varit väldigt betydelselösa, teatern var ju ett skämt. Vi gjorde det bästa av situationen, men massor av sjukdom gjorde att det som skulle bli en trettio minuter lång pjäs som man skulle kunna utantill knappt blev en kvart och alla kollade mer eller mindre på manuset. Dessutom var två personer för sjuka för att orka vara med så några fick ha dubbla roller och stundtals prata med sig själva. Lärarna var dock lika nöjda ändå och de verkar helt ärligt talat inte bry sig över huvud taget om hur vi presterar. Därför gick vi alla in med en förhållandevis nonchalant inställning till det sista, skriftliga provet. Det här provet höll dock en helt annan standard och eftersom vi, på eget initiativ, delat upp gruppen i två delar, de som vill lära sig lite mer och de som mest vill ha grunder, så fick vi tydligen också två olika prov. Jag var i den gruppen som ville lära lite mer och vi har gått igenom väldigt mycket avancerad grammatik. Dock är det ju lite skillnad på att gå igenom allting och lära sig allting… provet var sammanfattningsvis alltså assvårt! Det gick att svara på det mesta, men säker var nog ingen på i princip något. Som tur är spelar det ju i alla fall ingen roll och vi kommer nog inte få reda på några resultat förrän när vi kommer tillbaka för avslutning efter praktiken, den 28 november.
 
Igår hade vi också en liten Sverigekväll då vi hade fått i uppdrag att laga svensk mat att bjuda lärarna på. Vi valde att göra tacos. Ja jag vet, det är väl kanske inte riktigt svenskt ursprungligen, men det måste väl ändå snart ha förtjänat sin plats som svensk husmanskost! ;) Det blev i alla fall så nära riktig tacos som man kan komma med våra förutsättningar, öppen eld och allt, men med rätt kryddor smakade bönorna nästan precis som tacosköttfärsen och chapatibröd som de gör här är nästan som tortillas. Guacamole grönsaker och salsa är ju inte heller så svårt. Helt klart lyckat med andra ord, och vi alla kunde känna oss sådär äckligt sverigemätta efteråt! Till efterrätt gjorde vi chokladbollar, så alltså kunde det inte bli så mycket bättre! :D
 
 
 
Idag har vi haft en sista liten avslutning med lärarna och packat. Imorgon blir vi nämligen hämtade någon gång på förmiddagen och transporterade till familjen som vi ska bo hos. Jag, Alice och Felicia ska bo i samma familj och jobba på sjukhuset tillsammans. Sjukhuset ligger i byn Boomboli som ligger någon timma från Lushoto där skolan är och där många av de andra ska praktisera. Det ska bli kul att få göra någonting nytt, men också väldigt nervöst och spännande att bo i familj och hålla på med palliativ vård. Vi vet egentligen inte så mycket om någonting som kommer att hända mer än att det är just palliativ vård, alltså vård av personer som har någon slags obotlig och dödlig sjukdom, som vi kommer att hålla på med. Det kommer nog förmodligen att bli väldigt jobbigt, och jag menar hur vårdar man liksom människor som håller på att dö? Jag antar att jag snart får reda på det!
 
Nu när vi ska ut på praktik är det också väldigt oklart hur lätt/svårt det kommer att bli med tillgång till internet. Min plan är hur som helst att skriva ner inlägg som vanligt och lägga ut dem på bloggen när det går. Om ni vill få kontakt med mig är det dock alltid lättast att skicka ett meddelande på facebook så svarar jag så fort jag ser det, men håll utkik på bloggen med så får vi se hur regelbundet det går att uppdatera!
 
Nu är det dags att packa det allra sista och umgås lite i stor grupp en sista gång innan praktiken då alla åker till olika ställen. Ikväll blir det förmodligen restaurang av just den orsaken!
 
Hoppas att ni har det bra! KRAM!
 

malinstanzania.blogg.se

I den här bloggen kommer du kunna följa mitt livs hittills största äventyr och resa till Tanzania med allt vad det innebär. Ni kommer att få läsa om oundvikliga kulturkrockar, spännande äventyr, personliga tankar, ett annorlunda vardagsliv och mycket mer!

RSS 2.0