Habari za asubuhi!

"Hur är morgonens nyheter", eller lite mer försvenskat, "god morgon"!

Jag vaknade för en liten stund sedan och sitter kvar i sängen, aningen för seg för att gå upp. Det blev "sent" igår. Alltså sent med våra beräkningar (man är alltid så trött på kvällarna eftersom det händer så mycket under dagarna). Igår efter att ha övat lite på Afrikas länder gick jag, Alice och Felicia ut på en liten promenad. Det är riktigt vackra skogar här i småland och skolan som befinner sig mitt ute i ingenstans är i stort sätt omgiven av dem. Så vi begav oss in i ett av naturreservaten och stannade då vi kom fram till sjön. Jag kommer att sakna det, även om man inte alltid uppskattar Sveriges natur eftersom att man är så bortskämd och van vid att se den hela tiden, tror jag att kommer att sakna den! Å andra sidan är jag sjukt taggad för att undersöka Tanzanias natur, så jag kan nog ta det! ;)

Efter promenaden var det speltime och spelet Rappakalja som gällde. Grymt roligt spel och riktigt mysig kväll!

Idag gäller det ännu mer plugg, måste passa på att lära sig så mycket som möjligt nu innan det är dags för undervisning på "tanzaniansk engelska", med andra ord en aning svårförstådd engelska... men man vänjer sig!

Idag ska jag också försöka ta mig in till simhallen, har haft den sjukaste simabstinensen nu i några dagar som måste göras någonting åt. Det var skumt nog över två månader sedan jag simmade i en bassäng. Visserligen simmade jag några "pass" med våtdräkt i havet under sommaren, det gjorde väl förmodligen så att suget drogs tillbaka lite grann, men nu håller jag på att bli galen! Hur ska jag klara mig i fyra månader?! Tur att Sansibar finns under den där sista månaden.

Ikväll blir det antagligen tackokväll också. En rätt som vi alla vill passa på att äta nu innan resan! Kommer nog bli väldigt mysigt!! :)

Här har ni lite bilder som får sammanfatta de två senaste veckorna. Bilderna är tagna från några vänners bloggar och om ni vill se resan ur andra perspektiv, kika in på dessa bloggar:
http://worldatlashearts.blogg.se
www.feliciatanzania.blogspot.se
http://livetsbravader.webblogg.se/
http://gryitanzania.blogg.se/
Kvällsdopp i sjön efter uppvärmning i batun 
Kubbspel i förrgår!
Testade på typisk tanzaniansk mat medan vi lyssnade på Roses berättelser om hennes uppväxt i Kenya. Mycket goda samosas (pirogliknande saker) med ugali (den vita majsgröten som ser ut som ris, inte jättegod precis, men mättande!) och en sås gjord på spenat och lök mm. Detta skulle då alltså ätas med händerna, gick sådär att forma ugalin till en slevliknande sak för att få upp såsen (så som Rose sa att man skulle göra), men ganska mysigt att pröva att äta med händerna ändå! :) 
Efter träningspass
På utflykt den andra dagen
Jag och Felicia på utkikstornet
Jag och Alice
 
 
 Middag och utgång på Alices födelsedag!
 
 
 

malinstanzania.blogg.se

I den här bloggen kommer du kunna följa mitt livs hittills största äventyr och resa till Tanzania med allt vad det innebär. Ni kommer att få läsa om oundvikliga kulturkrockar, spännande äventyr, personliga tankar, ett annorlunda vardagsliv och mycket mer!

RSS 2.0