Små grodorna med hela världen

En helt vanlig dag hade precis övergått till kväll när vår ena ledare ropade åt oss från andra sidan av trädgården att vi skulle följa med och kolla på en teater i en av skolbyggnaderna. Vi hade inget bättre för oss så vi beslöt oss för att följa med. Så med den klassiska, fleeströja-, raggsockar-, långkjol-, mössa- och sandalerlooken följde jag och de andra strömmen in i byggnaden och en... konferanssal? Vänta, va? 

 

Vi förstod absolut ingenting, men det verkade som om det skulle vara något slags möte och att tyskarna och argentinarna (de som jag berättade om igår) skulle vara med. När det kom fram att det skulle dansas och sjungas försvann dock i stort sätt alla svenskar. Jag, Olle, Filippa och Alice blev i alla fall kvar och vi placerade oss längst bak i rummet. Så kom en tysk gubbe fram och förklarade att det skulle vara något slags kulturutbyte med olika framföranden med typiska saker från landet- Allt för att bryta isen inför deras "land and justice konference". Vi fick gärna stanna och se på men då skulle vi också göra ett framförande.

 

Så efter musik, psalmer, böner, teatrar och det bästa av allt, tyskt godis och kakor (!!!), var det dags för oss. Helt utan förberedelser går vi upp och sjunger Nu grönskar det. Det var det mest kyrkliga vi kunde komma på som vi kunde, och det var ju trots allt en massa kristna församlingar som hade samlats. Sen tog vi fram det mest svenska vi har. SMÅ GRODORNA. Efter att ha förklarat vad en midsommarstång är och dansat runt en man som stod som ett kors och hade blommor i händerna... fick vi alla tanter och gubbar från Tanzania, Argentina och Tyskland att hoppa runt ett bord med oss samtidigt som vi sjöng "små grodorna, små grodorna är lustiga att se..." 

 

En av de absolut galnaste och knäppaste situationerna som jag varit med om. HELKUL! :D

 

I natt kan man somna riktigt lycklig! 

 

 
Pappa
2014-10-08 @ 22:12:58

Godnatt lyckliga stolliga unge. Hörs av i morgon




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

malinstanzania.blogg.se

I den här bloggen kommer du kunna följa mitt livs hittills största äventyr och resa till Tanzania med allt vad det innebär. Ni kommer att få läsa om oundvikliga kulturkrockar, spännande äventyr, personliga tankar, ett annorlunda vardagsliv och mycket mer!

RSS 2.0